27/6/15

DESFEM i REFEM per .......REestrenar la Biblioteca

Aquest curs 2014-15 hem mogut tots els llibres (bé, quasi tots) de les lleixes, i també n'hem donat molts. De fet també hem tret lleixes en mal estat i n'hem comprat de noves o bé ens n'han donat.
Li estem rentant la cara a la nostra biblioteca i és que tenim ganes de que sembli nova. S'assemblarà poquet a la biblioteca de fa uns anys. Guardàvem molts (massa) llibres vells i que no es feien servir. 
Ens hem atrevit a fer els primers passos.

A principis del curs  el seu aspecte era com fa anys, així:

2013-14
2014-15


Durant el primer trimestre ja vam començar a treure llibres antics i fer una mica de neteja. Durant uns  dies només s'hi podia anar a recollir llibres o a posar-los en caixes per tal  de retirar-los definitivament. No hi podem fer cap activitat.

Caòtic no?? No va durar gaire dies......Molts d'aquest llibres van anar a Connexió Papyrus i des d'allà, potser en alguna casa.

Continuem..... Quan tots els llibres de la primera esporga han marxat, reprenem les activitats.

Ha arribat la catifa de colors i un munt d'activitats cada dijous per als alumnes de p4 i p5, I un cop al trimestre tots els cursos han vingut a esbrinar algun misteri, llegir poesies, descobrir contes que semblen puzzles...... I, és clar els nens i nenes de la comissió, preparant les caixes màgiques, escoltant alguns autors i traductors,....

La Comissió escoltant l'Anna Carreras
"El Món dels contes" cada dijous.
Un llibre preciós per als nens i nenes
de p3: Com estàs?
Els nens i nenes de 4t intentant
esbrinar les pistes i trobar els
llibres  
El treball de molts dies de juny .... s'han de moure i treure  mobles i prestatgeries , i és clar moure TOTS els llibres dels prestatges , tret d'imaginació. 

Els hem tret de les lleixes, però
ja  hi tornaran....
Aquests mobles que veieu, no hi han de
ser, els portarem a unes altres aules.
El dia més dur de feina, el 29 de JUNY ... NO us ho creureu, però aquesta escampada, aquests mobles buits i les piles de llibres sobre la taula es converteixen en.....

l'escampada ja no hi és!

En Josep, posarà cada llibre
 als nous prestatges. Gràcies!!Hi ha més gent: la Pilar i la Sílvia
Les lleixes comencen a estar plenes.
Tot ordenatels post-it  
senyalen les CDU

Què en farem dels llibres que són vells, que són per a grans, que estan malmesos....?? al setembre els mestres vindran a mirar si és correcte, és donaran de baixa i els portarem a Connexió Papyrus. Cal donar-los una segona vida, no?

En aquesta prestatgeria hi ha tot el que les coordinadores
i la Sílvia hem valorat que no ha de ser a la biblioteca de l'escola.